Informatiebijeenkomst Restauratoren Register - 23 februari 2019

Dit voorjaar wordt het nieuwe Restauratoren Register operationeel. Een geheel nieuw opgezet beroepsregister voor allen die professioneel werkzaam zijn als restaurator van roerend cultureel erfgoed. De oprichters – A.R.A. Nederland, Restauratoren Nederland, het Restauratie Convergent, de Vereniging Restauratoren Noord en het oude Restauratoren Register, aangevuld met opdrachtgevers en vertegenwoordigingen uit het erfgoedveld – en de begeleidende organisatie stichting ERM, nodigen u van harte uit voor deze informatiebijeenkomst over dit nieuwe register.

Museum Catharijneconvent (Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht).
Inloop vanaf 12.00 uur (de broodjes staan klaar). Het programma start om 12.30 uur en eindigt om 15.30 met een borrel.

Bij elk programmaonderdeel is er gelegenheid tot het stellen van vragen

12.30 uurWelkom namens de stichting Restauratoren Register
- André Hoek (SRR)

12.40 uurDe wording van het nieuwe Register
- Walter de Koning (directeur stichting ERM i.s.m. de leden van de begeleidingscommissie)

13.00 uurHoe werkt het nieuwe Restauratoren Register?
- Een toelichting aan de hand van de nieuwe website door Ronald Werring (YPOS)

13.30 uurDe toetsende instellingen, wat doen zij?
- Miranda Maring (Hobéon), Jeroen Oosterbaan en Arthur Griffioen (BAN)

13.50 uurDe reacties op het ontwerp van het nieuwe Register
- Esther Wieringa (namens de stichting ERM)

14.10 uurPauze
14.40 uurHoe kom en blijf ik in het Restauratoren Register, en vanaf wanneer kan ik mij laten registreren?
- Esther Wieringa (namens de stichting ERM)

15.00 uurAfsluiting: hoe gaat het verder?
- Walter de Koning (directeur stichting ERM)

15.30 uurBorrel en gelegenheid om nader kennis te maken met de toetsende instellingen

U kunt zich hier aanmelden (t/m 17 februari a.s.). Deelname aan de bijeenkomst is gratis.