Netwerk

Restauratiekwaliteit komt er alleen als monumenteneigenaren, ontwerpers, aannemers, en overheden, zoals toezichthouders daar gelijkwaardig op inzetten. Iedereen die betrokken is bij restauratie heeft daarom een plaats in het ERM-netwerk.

ERM is er voor publieke en private opdrachtgevers, voor gemeentelijke, provinciale en landelijke overheden en voor alle bij de feitelijke restauratie betrokken aannemers, toeleveranciers en adviseurs. Voor een breed spectrum binnen erfgoed: gebouwd erfgoed, groen erfgoed en roerend erfgoed. Het is een professioneel netwerk, ‘mean en lean’ en vakinhoudelijk. En ERM besteedt aandacht aan het vakonderwijs. Want de blijvende overdracht van ambachtelijke kennis en ervaring is essentieel.

“ERM is een professioneel netwerk waar monumenteigenaren, ontwerpers, aannemers en toezichthouders betrokken zijn, kwaliteitsrichtlijnen opstellen, kennis en ervaringen in de monumentenzorg delen.”

Erkende restauratiebedrijven

Steeds meer restauratiebedrijven kiezen ervoor om zich te laten certificeren. Een ERM-gecertificeerd bedrijf staat voor algemeen erkende restauratiekwaliteit. De certificering en het toezicht op de erkende restauratiebedrijven gebeurt door onafhankelijke certificerende instellingen. Lees hoe u uw bedrijf kunt laten certificeren.

Samenwerken in branchegroepen

ERM stimuleert de restauratiebranches om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven over kwaliteitsborging, onderwijs en kennisuitwisseling. Daarom wordt enkele keren per jaar een branchegroepenoverleg gehouden. Hieraan neemt een groot aantal branches deel. Ook de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is bij dit overleg betrokken. Samenwerken in een professioneel netwerk om de kwaliteit, kennis en ervaring van het vakmanschap te borgen, dat is waar ERM voor staat!

DEELNEMENDE BRANCHESWEBSITE
Vakgroep Restauratie (restauratie bouwbedrijven)website