Masterclass voorfase van een verbouwing op 16 oktober 2013

Een renovatie is een goed moment om extra te investeren om comfort te verhogen, brandveiligheid te verbeteren of te besparen op energiekosten. Door tijdens een renovatie aandacht te hebben voor energiebesparing of – opwekking kunnen eigenaren bezuinigen op lopende kosten.

Welke mogelijkheden de voorfase van een renovatie eigenaren, installateurs en aannemers bieden, komt aan de orde in een masterclass die de Provincie Gelderland op 16 oktober 2013, tussen 12.45 en 17.00 uur op Landgoed Huis Schouwenburg verzorgt.

De masterclass gaat met name in de mogelijkheden om met een renovatie ook het comfort te verhogen en in de toekomst te besparen op energiekosten. Tijdens de masterclass presenteert de eigenaresse van huis Schouwenburg samen met haar aannemer haar eigen verbouwing, waarbij veel aandacht is besteed aan historie én moderne technieken. Getoond worden de vele energiebesparende maatregelen en de nieuw gerealiseerde biomassaketel.
Centrale vragen, die tijdens de masterclass aan de orde komen, zijn:
-  Hoe gaat u als eigenaar, ofwel opdrachtgever, om met het uitbesteden van een renovatie? Vraagt u ook al direct om combinaties tussen renovatie en bijvoorbeeld energiebesparing? Hoe vindt u de juiste expertise en verzilvert u kansen?
-  Hoe gaat u als aannemer of installateur, ofwel opdrachtnemer, om met een aanvraag voor een renovatie? Hoe legt u zelf al combinaties met collega’s?

Vooropdracht
De masterclass biedt u concrete handvatten voor renovatie in de praktijk. Daarbij wordt gewerkt op basis van aanvragen en offertes uit de praktijk. Daarom wordt u gevraagd vooraf een aanvraag of offerte in te zenden. Jos van de Zande, Provincie Gelderland, zal deze (vertrouwelijk) analyseren en zijn analyse met u delen. Als afsluiting volgt een discussie over hoe samenwerking tussen opdrachtnemer en –gever vormgegeven kan worden.

Deelnemen
U bent van harte uitgenodigd om, kosteloos, deel te nemen aan deze masterclass. De masterclass maakt deel uit van een serie bijeenkomsten. De eerste masterclass, over energiebesparing en energieopwekking bij monumentenzorg, is op 23 september a.s. in Klarenbeek.

Opgeven voor de masterclass op16 oktober kan tot en met 8 oktober door uw naam, organisatie en functie te mailen naar harm@wing.nl. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld u snel aan!

Informatie over
groen erfgoed
Toezicht op
monumenten
Projectaanpak
restauratie
Richtlijnen
verduurzaming
Restauratoren
Register

Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM)
Bezoekadres: Utrechtseweg 12, Amersfoort. Postadres: Postbus 420, 2800 AK Gouda. Tel: 085 - 486 24 80